Известие

Collapse
No announcement yet.

147 JTD инжектори

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 147 JTD инжектори

Здравейте, скоро си купих '03 147 JTD 16v 140kc. Това ми е първата Алфа, но бързо се влюбих. Много хора ме съветваха да не купувам Алфа и дори нищо италианско, но след като карах доста години Фиат Пунто и сменях единствено масла, филтри, гуми и накладки, реших, че няма да ги слушам.
    Оказа се, обаче, че при покупката малко не съм прегледал всичко и сега се чувствам малко прее..н, но се надявам да не е болка за умиране.
    Видях натрупване на нещо черно около инжекторите и като запаля колата се чува въздух със всеки такт от 2 от инжекторите. Закарах я на диагностика и ми казаха, че трябва да се сменят някакви медни шайби на дъното на инжекторите, но при ваденето може да се счупят и самите инжектори, което ще бъде скъпо, та се чудя как да го няправя по-евтино (забравих да спомена, че съм в Англия и тук сервизите таксуват 40 паунда на час).
    Имам амбицията да го направя сам, но ми трябват съвети и дори ако някой от Вас може да го опише стъпка по стъпка, ще бъда безкрайно благодарен!
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V 140 hp

медна дифтунга
    тук са по лев -два.

Не знам до колко си сръчен, но няма нищо сложно да ги смениш.
    Инжектор на jtd не съм чупил, виж на мерцедес ваденето е приказка
    ex - 147 16v multijet

Comment

Бях чел, че каране с добавка 2-тактово масло в нафтата, след известно време спомага развиването на дюзите. Вече доколко е удачен вариант, прочети повече и сам прецени.
      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 06
      Alfa Romeo 33 1.5 90hp 85
      Ex: Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Не се шашкай няма да се счупи нищо това е бял кахър деликатния момент е когато се извади дюзата нагара който има над и около нея дане влезне в отвора в който стои дюзата.Дифтунгата която ти трябва е с специфичен размер непасва с нищо което е на пазара може да трябва да се доработи а тази която ще извадят ще деформирана трябва да се измери прецизно.Малко по късно ще ти пратя линк на спрея който да им занесеш в избрания от теб сервиз че нещо си упдейтват сайта в момента XADO дюзите излизат след 4-5мин. без проблеми.XADO имат и сайт в UK но не виждам спреят там но не е проблем да го поръчаш от БГ ще ти го пратят.Имам познат с пежо неможаха да ги извадят дюзите и така кара вече 30хил.няма никакъв проблем така си фъстят и са в норминте за разлика от разни прехвалени японски D4D мотори

Да смело слагай 2Т масло 5мл. ма 1литар гориво но да е минерално синтетичните имат твърди частици който неизгарят поне така го четах в руски форум ако ти се промени и разхода като при мен значи и в UK горивото е куцо ефекта от маслото е по добро смазване на цялата горивна система и удължаване на живота и неочаквай видими чудеса освен по меката работа на мотора.
        Last edited by fakirastanly; d.m.y г., 20:38.
        Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
        0w40 Shell Helix Ultra

Comment

Първоначално публикувано от ivan_petkov_stz Покажи съобщение
          Бях чел, че каране с добавка 2-тактово масло в нафтата, след известно време спомага развиването на дюзите. Вече доколко е удачен вариант, прочети повече и сам прецени.
          Ми те не са завити дюзите!
          sigpic
          Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
          Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Благодаря на отзовалите се! И все пак моля някой с опит в начинанието да ми опише процеса, последователност, какво трябва и какво не трябва да правя, с какви несгоди може да се сблъскам и т.н. Благодаря!

Comment

Ако се чустваш несигурен и несръчен по добре я заведи в сервиз карай си я така събери стотинки и в сервиза.

Спреят:
              http://www.xadoshop.bg/bg/products/x...sprei-p52.html
              Last edited by fakirastanly; d.m.y г., 08:30.
              Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
              0w40 Shell Helix Ultra

Comment

Първоначално публикувано от fakirastanly Покажи съобщение
                Ако се чустваш несигурен и несръчен по добре я заведи в сервиз карай си я така събери стотинки и в сервиза.
                Чувствам се доста сръчен и сигурен в себе си, просто искам някой да ми обясни процеса, за да съм по-уверен, че няма да прецакам нещо. А колкото до стотинките, проблема не е, че ги нямам, а, че не искам да ги давам

Comment

Първоначално публикувано от nanypko Покажи съобщение
                  Чувствам се доста сръчен и сигурен в себе си, просто искам някой да ми обясни процеса, за да съм по-уверен, че няма да прецакам нещо. А колкото до стотинките, проблема не е, че ги нямам, а, че не искам да ги давам

Понягока евтиното излиза скъпо а понякога още по скъпо!
                  sigpic

Comment

тегли elearn, вътре е описано как се вадят инжекторите.

Само предварително си вземи дифтунги.

Тъкмо ако има разни полепи около разпръсквача, ще ги премахнеш механично.

Бърза и лесна работа е.
                    ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
                      тегли elearn, вътре е описано как се вадят инжекторите.

Само предварително си вземи дифтунги.

Тъкмо ако има разни полепи около разпръсквача, ще ги премахнеш механично.

Бърза и лесна работа е.

Зависи колко време е карана така - може да има язва по леглото в главата, което трябва да се райбери докато е време - иначе проблема ще се задълбочи!
                      sigpic

Comment

Aма може и да няма.
                        Да пробва, като види, че не може - тогава в сервиз.

Процедурата е лесна (особено при мултиджета) и няма какво да сгафи.
                        Или ще я извади или не.
                        ex - 147 16v multijet

Comment

Working...
                        X